Στις επάλξεις οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei σε υψηλό 7 μηνών

Στις επάλξεις οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei σε υψηλό 7 μηνών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 14/09/18, 10:07

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, λαμβάνοντας ώθηση από την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο, καθώς και από θετικά μάκρο στοιχεία για την κινεζική οικονομία, που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για την επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων, με την Κίνα να ανακοινώνει ότι καλωσορίζει την πρόσκληση για τις συνομιλίες.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα πρέπει να υποθέσει λανθασμένα ότι η Κίνα θα υποκύψει στις απαιτήσεις των ΗΠΑ».

Στο ταμπλό τώρα, ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε σε υψηλό επτά μηνών, καταγράφοντας κέρδη 1,2% στις 23.094,67 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,2%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε 6,1% τον Αύγουστο σε σχέση με το περασμένο έτος, ελαφρώς περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 9% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 8,8%.

Στο μεταξύ, άνοδο 1,3% σημειώνει ο Kospi της Νότιας Κορέας με τον τίτλο της Samsung να καταγράφει άλμα 4% και τις μετοχές της Hyundai να κερδίζουν 0,8%. Ο δείκτης Taiex στην Ταΐβάν σημειώνει άνοδο 1,3%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κερδίζει 0,2%.

Αν σου άρεσε κάνε