CNBC: Φόβοι για νέα χρηματοπιστωτική κρίση λόγω εμπορικού πολέμου

CNBC: Φόβοι για νέα χρηματοπιστωτική κρίση λόγω εμπορικού πολέμου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:48 Δημιουργία 17/09/18, 12:46

Λίγες μόλις μέρες μετά το «καμπανάκι» του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού, την ισχυρή μεταβλητότητα και την ενισχυμένη αβεβαιότητα στο «μέτωπο» των αγορών, ο CEO του νοτιοκορεάτικου επενδυτικού fund Korea Investment Corporation (KIC) προειδοποιεί ότι τα οικονομικά προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές και ο εν εξελίξει εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσαν πιθανότατα να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, ο CEO του fund, Heenam Choi δήλωσε ότι καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, η αμερικανική Federal Reserve αλλά και άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο προσπαθούν να συσφίξουν την νομισματική τους πολιτική, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια ξαφνική «έλλειψη ρευστότητας» σε κάποιες αναδυόμενες αγορές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, όταν μια χώρα εμφανίζει έλλειψη ρευστότητας, τότε οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο σφιχτές, που ο δανεισμός καθίσταται δυσκολότερος, επιβαρύνοντας την κατανάλωση και τις επενδύσεις, γεγονός που τελικά πλήττει την οικονομική ανάπτυξη.

«Πέραν των συνθηκών σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, υπάρχουν και άλλοι μη οικονομικοί παράγοντες: εννοώ τον εμπορικό πόλεμο, τις εμπορικές διαμάχες και τους γεωπολιτικούς κινδύνους που μπορεί να αποτελέσουν μια πιθανή λίστα παραγόντων που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Choi, το fund του οποίου διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 134,1 δις. δολαρίων, προσθέτοντας ότι η επίλυση των εμπορικώ

Αν σου άρεσε κάνε