«Ψύχραιμες» οι ασιατικές αγορές μπροστά στη κλιμακούμενη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

«Ψύχραιμες» οι ασιατικές αγορές μπροστά στη κλιμακούμενη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:04 Δημιουργία 19/09/18, 09:59

«Ψύχραιμοι» εμφανίζονται οι επενδυτές, στον απόηχο της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, με τις ασιατικές αγορές να καταγράφουν ανοδικές τάσεις στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei κατέγραψε ισυχρά κέρδη της τάξεως του 1,08% στις 23.686 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,42%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,24% και ο Shenzhen Composite αυξάνεται κατά 1,8%.

Στο «κόκκινο» μόνο ο Kospi της Νότιας Κορέας, γράφοντας πτώση της τάξεως του 0,07%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,46% και ο δείκτης της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,29%.

Στις ανακοινώσεις της ημέρας, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επαναδιατύπωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά για «παρατεταμένο χρονικό διάστημα», εμμένοντας στις αρχικές εκτιμήσεις που εισήγαγε τον Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η BoJ αποφάσισε να διατηρήσει την πολιτική της μετά από κάποιες βελτιώσεις τον περασμένο Ιούλιο, για να προετοιμαστεί για μια μεγαλύτερης διάρκειας μάχη για την άνοδο του πληθωρισμού.

Το δ.σ. ψήφισε 7-2 για να διατηρήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1%, καθώς το στόχο για την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, το ιαπωνικό εμπορικό έλλειμμα σχεδόν διπλασιάστηκε τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω της ανόδου των εισαγωγών αργού πετρελαίου και αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 444,6 δισ. γιεν (4 δισ. δολάρια) τον Αύγουστο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις για 444,7 δισ. γιεν.

Αν σου άρεσε κάνε