«Καμπανάκι» και από την Goldman Sachs για τα «κόκκινα» στεγαστικά - Top pick η Alpha Bank

«Καμπανάκι» και από την Goldman Sachs για τα «κόκκινα» στεγαστικά - Top pick η Alpha Bank

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:44 Δημιουργία 24/09/18, 11:37

«Καμπανάκι» για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια των ελληνικών τραπεζών χτυπάει και η Goldman Sachs, «διαβάζοντας» τα αποτελέσματα β΄τριμήνου.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μειώνει τις τιμές στόχους των συστημικών, επισημαίνοντας πως η Alpha Bank παραμένει η κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα και το top pick της στο «στοίχημα» για την ανάκαμψη του κλάδου.

Παράλληλα, παραμένει ουδέτερη για τις Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, ο οίκος για την Alpha Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,45 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν, για την Εθνική στα 2,76 ευρώ από 2,90 ευρώ, για την Eurobank στα 1,03 ευρώ από 1,04 ευρώ πριν και για την Πειραιώς στα 3,25 ευρώ από 3,25 ευρώ.

Σύμφωνα με την Goldman, τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών συνέχισαν να μειώνονται σε τριμηνιαία βάση, αν και σε πολύ χαμηλότερους ρυθμούς στο σημερινό περιβάλλον της απομόχλευσης, της αναδιάρθρωσης δανείων και της συμπίεσης των spreads του ενεργητικού.

Όπως τονίζει η Goldman Sachs ο οίκος, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) υποστηρίζεται από τον καλύτερο σχηματισμό στις τάσεις και στις διαθέσεις assets. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες είδαν καλύτερη δυναμική του σχηματισμού NPLs το β' τρίμηνο επηρεαζόμενες από το χαρτοφυλάκιο πωλήσεων και τις χαμηλότερες αθετήσεις πληρωμών στους κλάδους των καταναλωτικών και των επιχειρηματικών δανείων. Από την άλλη πλευρά, ο σχηματισμός τείνει να είναι σχετικά ασθενέστερος στα στεγαστικά δάνεια. Και οι τέσσερις τράπεζες επανέλαβαν τους στόχους του SSM για το 2018-19, και η Eurobank ανέφερε ότι σύντομα θα υποβάλει ένα νέο σχέδιο με νέο στόχο για τα NPEs στην περιοχή του 15% περίπου. (mid-teens).

Τέλος, η Goldman Sachs επισημαίνει επίσης πως η ρευστότητα συνεχίζει να βελτιώνεται. Οι τράπεζες σημείωσαν σταδιακές εισροές καταθέσεων (περίπου 2 δισ. ευρώ) και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα (- 8 δισ. ευρώ) στο β' τρίμηνο.

Αν σου άρεσε κάνε