Πετρέλαιο: Σε συμφωνία για την αύξηση παραγωγής κατέληξαν Ρωσία και Σαουδική Αραβία

Πετρέλαιο: Σε συμφωνία για την αύξηση παραγωγής κατέληξαν Ρωσία και Σαουδική Αραβία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:57 Δημιουργία 03/10/18, 16:56

Σε συμφωνία για την αύξηση παραγωγής πετρελαίου συμφώνησαν Ρωσία και Σαουδική Αραβία ιδιωτικά τον Σεπτέμβριο, ενημερώνοντας μάλιστα τις ΗΠΑ, πριν την συνάντηση τους με άλλους παραγωγούς στο Αλγέρι, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει τον ΟΠΕΚ για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και κάλεσε πρόσφατα τον Οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή του.

Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih και ο Ρώσος ομόλογος του Alexander Novak συμφώνησαν σε διαδοχικές συναντήσεις να αυξήσουν την παραγωγή τους από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

"Οι Ρώσοι και οι Σαουδάραβες συμφώνησαν να προσθέσουν βαρέλια στην αγορά, χωρίς υψηλούς τόνους, ώστε να μην φανεί ότι ενεργούν με βάση τις διαταγές του Τραμπ να αυξήσουν την παραγωγή τους", αναφέρει μια πηγή στο πρακτορείο.

"Ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας είπε στον [υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick] Perry ότι η Σαουδική Αραβία θα αυξήσει την παραγωγή της εάν οι πελάτες ζητήσουν περισσότερο πετρέλαιο", δήλωσε άλλη πηγή.

Αν σου άρεσε κάνε