Νέα επίθεση Τραμπ κατά της Fed, στο «κάδρο» και η Κίνα

Νέα επίθεση Τραμπ κατά της Fed, στο «κάδρο» και η Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:56 Δημιουργία 11/10/18, 15:34

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και έντονες ανησυχίες στην επενδυτική κοινότητα πυροδοτεί η επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Fed, στην οποία επέρριψε τις ευθύνες για τη χθεσινή «βουτιά» της Wall Steet.

Σήμερα, Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε, λίγο πριν το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου, βάζοντας στο «κάδρο» και την Κίνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Fow News, τόνισε πως «η Fed είναι πολύ επιθετική στις πολιτικές της», προσθέτοντας πως η «τράπεζα έχει κάνει μεγάλα λάθη.Η Fed είναι το πρόβλημα, όχι ο εμπορικός πόλεμος και η Κίνα» ανέφερε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στον εμπορικό πόλεμο, ο Τραμπ υποστήριξε πως οι πολιτικές του έχουν πλήξει την Κίνα και ότι «έχω πολλά ακόμα να κάνω σε αυτό το "μέτωπο". «Η Κίνα έζησε πολύ καλά για μεγάλο διάστημα, αλλά αυτό σταματά» υπογράμμισε ο ίδιος.

Χθες, οι αμερικανικοί δείκτες πήραν την «κατιούσα», τερματίζοντας σε χαμηλά, έχοντας βιώσει μια από τις χειρότερες ημέρες του χρόνου και σημειώνοντας απώλειες άνω του 3%.

Πέρα από τις έντονες ανησυχίες που εγείρουν οι υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, επιπλέον το sell off που καταγράφτηκε στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, είχε ως αποτέλεσμα την «κατρακύλα» του Dow Jones κατά 800 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 831 μονάδες ή 3,15% στις 25.598 μονάδες. Ανάλογη πτώση κατέγραψε και ο ευρύτερος S&P, που υποχώρησε κατά 94 μονάδες ή 3,29%, συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές ημέρες πτώσης, ενώ ο Nasdaq έχασε κατά 4,08% ή 315 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Dow Jones και S&P «είδαν» τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούνιο του 2016.

Σε επίπεδο μήνα δε, ο Dow χάνει ήδη κατά 4,4%, ο S&P κατά 3,3%, ενώ ο Nasdaq κατά 7,5%.

Αν σου άρεσε κάνε