Πτωτικά μεν, ψύχραιμα δε για το άνοιγμα της Wall Street

Πτωτικά μεν, ψύχραιμα δε για το άνοιγμα της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:40 Δημιουργία 11/10/18, 16:37

Με μικρή πτώση ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της Πέμπτης το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να προσπαθούν να συνέλθουν από τις χθεσινές μαζικές απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την πορεία των αμερικανικών ομολόγων και οι φόβοι για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Οι αναλυτές αποτιμούν την καινούργια επίθεση που έκανε ο Ντόναλτ Τραμπ στην ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) προ ολίγου καθώς και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,35% στις 25.508 μοναδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,25% στις 2.778 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,13% στις 7.412 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις 0,1% το Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από μηνιαία άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ο δομικός δείκτης ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% και των δύο δεικτών το Σεπτέμβριο.

Σε ετήσια βάση ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3%. Αυτή είναι η μικρότερη ετήσια άνοδος από τον περασμένο Φεβρουάριο. Παράλληλα, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2%.

Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 2,4% στις συνολικές τιμές και 2,3% στις δομικές.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τέλος ότι οι μέσες ωριαίες αποδοχές σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό αυξήθηκαν κατά 0,3% το Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν 0,5%.

Εξάλλου, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 7.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 214.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 208.000.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969 τον προηγούμενο μήνα, προτού ενισχυθούν ελαφρώς μετά από τον Τυφώνα Florence στη Βόρεια Καρολίνα.

Αν σου άρεσε κάνε