Απειλητικές συστάσεις Ντράγκι στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

Απειλητικές συστάσεις Ντράγκι στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:07 Δημιουργία 18/10/18, 18:58

Ισχυρές προειδοποιήσεις προς την ιταλική κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό της χώρας έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας στους ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής της ευρωτράπεζας τόνισε πως «η αμφισβήτηση των κανόνων της ΕΕ μπορεί να οδηγήσει στη χειροτέρευση των συνθηκών και να θέσει εν αμφιβόλω την πορεία της ανάπτυξης».

Απευθυνόμενος έμμεσα προς την Ιταλία, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται προς όφελος όλων των κρατών μελών, τόνισε, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπονόμευση τους οδηγεί σε μεγαλύτερη ευημερία. Αντίθετα, πρόσθεσε, έχει μεγαλύτερο κόστος για όλους».

Το μήνυμα του Κόντε

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε μήνυμα του στο Facebook τόνισε πως δεν ανησυχεί για την επιστολή που αναμένεται να επιδώσει η Κομισιόν στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, στην οποία θα εκφράζει τις ανησυχίες της για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.

Ο κ. Κόντε ανέφερε πως περιμένει ότι η Κομισιόν θα στείλει τέτοια επιστολή και στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

«Γνωρίζω πως αυτός δεν είναι ο προϋπολογισμός που ανέμενε η Κομισιόν. Περιμένω κριτικές παρατηρήσεις. Θα συζητήσουμε και θα απαντήσουμε σε αυτούς τους προβληματισμούς» πρόσθεσε.

Περιέγραψε τον προϋπολογισμό ως «όμορφο», ενώ την Τετάρτη είχε υποστηρίξει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για τροποποίηση του

Αν σου άρεσε κάνε