Στο 4,5% και πάλι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Αύξηση 40 μονάδων τον Οκτώβριο

Στο 4,5% και πάλι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Αύξηση 40 μονάδων τον Οκτώβριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:37 Δημιουργία 19/10/18, 14:33

Στα ύψη... έχουν σκαρφαλώσει την Παρασκευή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο των καταιγιστικών εξελίξεων στην εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά και με «φόντο» το ιταλικό ζήτημα.

Η αγορά δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό ομόλογο έχει σημειώσει αποσύνδεση από το ιταλικό, όπως διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ, καθώς η σύγκρουση Ρώμης-Βρυξελλών έχει εκτινάξεις τις αποδόσεις των ομολόγων και των δύο χωρών.

Αυτό, ενώ δεν υπάρχουν δυναμικοί καταλύτες στο εσωτερικό, ώστε να μπορέσει η εγχώρια αγορά ομολόγων να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Τουναντίον, οι αποδόσεις είναι μόνιμα απαγορευτικές για οποιαδήποτε σκέψη εξόδου στις αγορές.

Το ελληνικό ρίσκο αποτιμάται ιδιαίτερα υψηλό, εν μέσω σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης και άτυπης, αλλά παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αναρριχηθεί και πάλι στο 4,5%, με άνοδο 1,56% ή 7 μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στην ΗΔΑΤ. Το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διαμορφώνεται στις 422 μονάδες βάσης.

H απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει αυξηθεί περίπου 40 μονάδες εντός του Οκτωβρίου. Την ίδια ώρα, η απόδοση του διετούς κινείται στο 4,75% και του 30ετους υπερβαίνει το 5%.

Αν σου άρεσε κάνε