«Γκρεμίζεται» η Wall Street, «βουτιά» 300 μονάδων για τον Dow J

«Γκρεμίζεται» η Wall Street, «βουτιά» 300 μονάδων για τον Dow J

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:14 Δημιουργία 23/10/18, 16:33

Με ιδιαίτερες έντονες απώλειες ξεκίνησε το αμερικανικό χρηματιστήριο τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας, με τους επενδυτές να είναι «εγκλωβισμένοι» σε ένα συνδυασμό πιέσεων που δοκιμάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές.

Οι νέες απειλές των ΗΠΑ προς την Κίνα για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου είναι ο κυρίαρχος λόγος ανησυχίας, κυρίως για τις επιπτώσεις που θα μπορούμε να έχει η κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου στη διεθνή οικονομία.

Ακόμα, με προσοχή παρατηρούνται οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμαλ Κασόγκι και στις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν για τις τιμές του πετρελαίου οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ριάντ.

Ανησυχίες υπάρχουν και για την Ιταλία, ειδικότερα για το κατά πόσο η διαμάχη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019 θα μπορούσε να συμπαρασύρει αρνητικά το κοινοτικό νόμισμα.

Τέλος, αποτιμώνται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, που συνεχίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow υποχωρεί 1,36% στις 24.970 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 1,45% στις 2.715 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,74% στις 7.330 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε