Προειδοποιήσεις από τη Fed για τον εμπορικό πόλεμο

Προειδοποιήσεις από τη Fed για τον εμπορικό πόλεμο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:46 Δημιουργία 24/10/18, 21:40

Μηνύματα προς την κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ για τις εμπορικές πολιτικές του απευθύνει η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) στην τελευταία έκθεση «Beige Book», που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fed, η οικονομία φαίνεται να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό και ότι οι επιχειρήσεις σε διάφορες βιομηχανίες αναφέρουν έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι υπάρχουν επιχειρηματικές ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο της κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα και τις εντάσεις με τους άλλους μεγάλους εμπορικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τη Fed, οι πληθωριστικές πιέσεις δεν δείχνουν να είναι πολύ υψηλές. «Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, με ήπιο έως μέτριο ρυθμό σε όλες τις περιοχές».

Παρά τις εμπορικές εντάσεις, η Fed σημειώνει ότι η σφιχτή αγορά εργασίας προκαλεί στους εργοδότες δυσκολία να βρουν εξειδικευμένους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων «εξειδικευμένων μηχανικών, ειδικών στη χρηματοοικονομική και τις πωλήσεις, εργαζόμενους στις κατασκευές και τη μεταποίηση, επαγγελματίες πληροφορικής και οδηγούς φορτηγών».

Αν σου άρεσε κάνε