Σταθερά τα επιτόκια της BoE - Τα μηνύματα για το Brexit

Σταθερά τα επιτόκια της BoE - Τα μηνύματα για το Brexit

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:23 Δημιουργία 01/11/18, 14:19

Σε μια κίνηση που ανέμεναν οι αναλυτές, οι Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

H απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα και από τα εννιά μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Η BoE ανέφερε πως οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες καλύτερη επίδοση από αυτή που αναμενόταν, αλλά οι επιχειρήσεις είναι πιο επιφυλακτικές στο μέτωπο των επενδύσεων μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε.

«Η πρόσφατη ενίσχυση της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit είναι πιθανό να κρατήσει χαμηλά τις δαπάνες των επιχειρήσεων βραχυπρόθεσμα» σημειώνουν στην ανακοίνωση οι αξιωματούχοι της BoE.

Προειδοποιούν παράλληλα πως ένα άτακτο Brexit μπορεί να οδηγήσει σε πληθωριστικές πιέσεις εξαιτίας του πιο αδύναμου νομίσματος, ενώ μπορεί να προκαλέσει πλήγμα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Η αντίδραση της νομισματικής πολιτικής στο Brexit, όποια μορφή και αν πάρει αυτό, δεν θα είναι αυτόματη και μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση» υπογραμμίζουν.

Αν σου άρεσε κάνε