«Καμπάνες» και από το ΔΝΤ για την Ιταλία

«Καμπάνες» και από το ΔΝΤ για την Ιταλία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:45 Δημιουργία 08/11/18, 15:11

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη για τον προϋπολογισμό του 2019 στην Ιταλία απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, το ΔΝΤ, με τις εκτιμήσεις του Ταμείου για την οικονομία της χώρας να είναι ακόμα χειρότερες από αυτές που ανακοίνωσε νωρίτερα η Κομισιόν.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ αναμένει πως το ιταλικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 1% για το 2019 κατά 0,9% για το 2020. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «οι χώρες με εύθραυστα δημοσιονομικά, όπως η Ιταλία, θα πρέπει να θέσουν ως προτεραιότητα τους τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους».

Ακόμα, το ΔΝΤ τονίζει πως «η Ιταλία δεν πρόκειται να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη μέσω δημοσιονομικών κινήτρων. Η ανάπτυξη πρέπει να προκύψει μέσω των δομικών μεταρρυθμίσεων». Συνεχίζοντας,οι αναλυτές του Ταμείου αναφέρουν ότι «η Ιταλία πρέπει να δείξει θέληση για να αντιμετωπίσει τα υποβόσκοντα πρόβληματα. Ωστόσο, δεν αναμένουν δραματικές αλλαγές», όπως σημειώνεται στην έκθεση.

Τέλος, τονίζεται πως «η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ επειδή οι διεθνείς αγορές ενδέχεται να αντιδράσουν αρνητικά σε αυτή».

Επί τα χείρω οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη

Εξάλλου, το ΔΝΤ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της Ευρώπης καθοδικά, το 2018 και 2019, από 2,8% το 2017 στο 2,3% το 2018 και 1,9% το 2019.

Το εξωτερικό περιβάλλον έχει γίνει λιγότερο υποστηρικτικό και αναμένεται να γίνει ακόμη περισσότερο το 2019 λόγω της επιβράδυνσης στην παγκόσμια ζήτηση, των εμπορικών εντάσεων και των υψηλότερων τιμών ενέργειας, τονίζει.

Αν σου άρεσε κάνε