Σταθερά τα επιτόκια της Fed - Προς νέα αύξηση το Δεκέμβριο

Σταθερά τα επιτόκια της Fed - Προς νέα αύξηση το Δεκέμβριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:19 Δημιουργία 08/11/18, 21:12

Σε μια κίνηση που αναμενόταν από την πλειονότητα των επενδυτών η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της στο 2%-2,25%, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

«Η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με ισχυρό ρυθμό» επισημαίνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών (FOMC), διατηρώντας ανέπαφα τα σχέδια της για σταδιακή αύξηση επιτοκίων.

Η Fed αποτυπώνει ελάχιστες αλλαγές στην εκτίμηση της κεντρικής τράπεζας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας σε σχέση με τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τον πληθωρισμό να παραμένει κοντά στο στόχο του 2%, την ανεργία να υποχωρεί και τα ρίσκα για το οικονομικό outlook να φαίνονται ισορροπημένα.

Οι αξιωματούχοι σημειώνουν, ωστόσο, πως οι επενδύσεις των επιχειρήσεων «έχουν μετριαστεί σε σχέση με τον υψηλό ρυθμό της προηγούμενης χρονιάς», κάτι που μπορεί να αποτελέσει «βαρίδι» στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.

Η Fed έχει προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων τη φετινή χρονιά και αναμένεται να προβεί και σε τέταρτη αύξηση το Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε