Τράβηξαν «χειρόφρενο» οι ασιατικές αγορές λόγω Nissan

Τράβηξαν «χειρόφρενο» οι ασιατικές αγορές λόγω Nissan

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:23 Δημιουργία 20/11/18, 09:50

Στο «βαθύ κόκκινο» κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά τη νέα «κατρακύλα» που κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή της Nissan, η οποία σημείωσε «βουτιά» άνω του 6%.

Έτσι, στο ταμπλό, ο Nikkei έχασε 1,05% στις 21. 592 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 2,27% ,ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 2,13% και ο Shenzhen Composite επίσης έχασε 2,83%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,86%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,38% ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας έχασε 1,17%.

Η μετοχή της Nissan «βούλιαξε», στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων γύρω από τις ύποπτες δραστηριότητες του προέδρου της Carlos Ghosn.

Η Nissan ανακοίνωσε χθες ότι μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ghosn είχε διαπράξει αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση χρημάτων της εταιρείας, ενώ για χρόνια ανέφερε χαμηλότερο ποσό ως αμοιβές του, σε σχέση με τις πραγματικές.

Ο ίδιος συνελήφθη και θα απολυθεί από το ΔΣ της Nissan αυτή την εβδομάδα. Ο Ghosn είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault και πρόεδρος της Mitsubishi Motors.

Αν σου άρεσε κάνε