Στις ευρωαγορές τώρα η «σκυτάλη» των απωλειών

Στις ευρωαγορές τώρα η «σκυτάλη» των απωλειών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:49 Δημιουργία 20/11/18, 10:47

Στις ευρωαγορές έχει περάσει τώρα η «σκυτάλη» των απωλειών, μετά το «κόκκινο» σε Wall και Ασία, με το «βλέμμα» των επενδυτών να στρέφεται στις εξελίξεις γύρω από τα «μέτωπα» της Ιταλίας και του Brexit.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,55%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax χάνει κατά 0,76%, ο βρετανικός FTSE 100 μειώνεται κατά 0,34% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,55%.

Στην περιφέρεια, πτώση 0,33% σημειώνει ο ισπανικός IBEX, κατά 0,13% υποχωρεί ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο πορτογαλικός PSI χάνει 0,21%.

Σημειώνεται πως «βαρίδι» για τις διεθνείς αγορές αποτελεί η μετοχή της Nissan, η οποία «βούλιαξε», στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων γύρω από τις ύποπτες δραστηριότητες του προέδρου της Carlos Ghosn.

Η Nissan ανακοίνωσε χθες ότι μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ghosn είχε διαπράξει αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση χρημάτων της εταιρείας, ενώ για χρόνια ανέφερε χαμηλότερο ποσό ως αμοιβές του, σε σχέση με τις πραγματικές.

Ο ίδιος συνελήφθη και θα απολυθεί από το ΔΣ της Nissan αυτή την εβδομάδα. Ο Ghosn είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault και πρόεδρος της Mitsubishi Motors.

Αν σου άρεσε κάνε