Εξηγήσεις από την Deutsce Bank για την Danske

Εξηγήσεις από την Deutsce Bank για την Danske

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:10 Δημιουργία 20/11/18, 16:03

Για εξηγήσεις σχετικά τις συναλλαγές της με την Danske Bank, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλο που συνδέεται με ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε σήμερα πηγή κοντά στην υπόθεση, καλείται να λογοδοτήσει η Deutsche Bank στην αρμόδια τραπεζική αρχή της Γερμανίας (Bafin), όπως αναφέρουν γερμανικά media.

Ύστερα από μια γρήγορη αξιολόγηση των στοιχείων, η Bafin θα αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα στην Deutsche Bank, πρόσθεσε η πηγή. Η Deutsche Bank και η Bafin αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Χθες, η Deutsche Bank επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι λειτουργούσε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία.

«Ο ρόλος μας είναι να διεκπεραιώνουμε πληρωμές για την Danske Bank», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank. «Τερματίσαμε αυτή τη σχέση το 2015 αφού εντοπίσαμε ύποπτη δραστηριότητα».

Η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι η Bafin προσπαθεί να καθορίσει σε ποιο βαθμό η Deutsche, ως ανταποκρίτρια τράπεζα, θα έπρεπε να γνωρίζει ποιος ήταν πίσω από τις συναλλαγές που διεκπεραίωνε.

Αν σου άρεσε κάνε