Wall Street: Προς διαγραφή τα κέρδη του 2018

Wall Street: Προς διαγραφή τα κέρδη του 2018

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:55 Δημιουργία 20/11/18, 16:43

Προς διαγραφή των κερδών που έχει σημειώσει μέσα στο 2018 προσανατολίζεται η Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με τους αμερικανικούς δείκτες να συνεχίζουν να δέχονται μεγάλες πιέσεις κυρίως από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, που υποχωρούν σημαντικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Πέρα από τις απώλειες του τεχνολογικού κλάδου, στο αρνητικό κλίμα συμβάλει και η κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω του Brexit και της Ιταλίας, αλλά και οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 1,49% στις 24.641 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 1,18% στις 2.658 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,41% στις 6.929 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο ρυθμός έναρξης κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε 1,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,228 εκατ. σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Η αύξηση αποδίδεται στην ανάκαμψη της κατασκευής κτηρίων με δύο ή περισσότερες μονάδες.

Οι οικιστικές οικοδομικές άδειες μειώθηκαν 0,6% από τον Σεπτέμβριο στον ετήσιο ρυθμό των 1,263 εκατ. μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2,4% των ενάρξεων και 2,3% των οικοδομικών αδειών.

Τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών είναι ευμετάβλητα από μήνα σε μήνα και μπορεί να υπόκεινται σε μεγάλες αναθεωρήσεις.

Η ευρύτερη τάση δείχνει κάποια ανάκαμψη φέτος, καθώς οι ενάρξεις αυξήθηκαν 5,6% στο δεκάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Ωστόσο η αύξηση αυτή είναι μέτρια δεδομένης της οικονομικής ανάκαμψης φέτος και της ιστορικά χαμηλής ανεργίας, συνθήκες που φυσιολογικά τείνουν να αυξάνουν τη ζήτηση για νέες κατοικίες.

Αν σου άρεσε κάνε