«Άλμα» 3% στο Μιλάνο - Οι αγορές προεξοφλούν ανακωχή Ρώμης-Βρυξελλών

«Άλμα» 3% στο Μιλάνο - Οι αγορές προεξοφλούν ανακωχή Ρώμης-Βρυξελλών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:09 Δημιουργία 26/11/18, 11:03

«Άλμα» 3% σημειώνει το Χρηματιστήριο στο Μιλάνο με το... καλημέρα, στον απόηχο της είδησης ότι η ιταλική κυβέρνηση θα συνέλθει απόψε, προκειμένου να συζητήσει για τη μείωση του στόχου του ελλείμματος, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την ΕΕ.

Οι διεθνείς αγορές αξιολογούν τη Δευτέρα και τα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνάντηση Κόντε-Γιούνκερ, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η πρόθεση για διάλογο και από τις δύο πλευρές, αν και ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως διατηρεί ακλόνητη τη στάση του ως προς τις βασικές μεταρρυθμίσεις, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το 2019.

Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες ευρωαγορές κινούνται σε θετικό έδαφος, με τους επενδυτές να στρέφουν παράλληλα το «βλέμμα» τόσο στις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία για το Brexit όσο και στην πορεία των τιμών του πετρελαίου, μετά τη «βουτιά» της περασμένης Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,92%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,35%.

Σε ανοδική τροχιά και οι επιμέρους δείκτες, με τον γερμανικό Dax να ενισχύεται κατά 1,17%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη ύψους 1,32% και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,13%.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 1,76%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άλμα 3,1% και ο πορτογαλικός PSI κινείται ανοδικά κατά 0,31%.

Αν σου άρεσε κάνε