Morgan Stanley: Στα top picks για το 2019.... δεν περιλαμβάνονται οι αμερικανικές μετοχές

Morgan Stanley: Στα top picks για το 2019.... δεν περιλαμβάνονται οι αμερικανικές μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:12 Δημιουργία 26/11/18, 11:32

Λίγο πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, η Morgan Stanley «ανεβάζει» στη «λίστα» των επιλογών της για το 2019 τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, για τις οποίες το 2018 αποδείχτηκε μία «σκληρή» χρονιά, εν μέσω «αναταραχών» σε Τουρκία και Αργεντινή, καθώς και εκτόξευσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ωστόσο, ο οίκος «βλέπει» αλλαγή της τάσης... 'Ετσι, η επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε σε «overweight» τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών από «underweight», ενώ κινήθηκε αντίθετα για τις αμερικανικές, όσον αφορά τις προβλέψεις της για το ερχόμενο έτος.

Μάλιστα, η Morgan Stanley συστήνει στους επενδυτές να εμπιστευτούν το «ζεστό» ρευστό τους στη Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη, στην Ινδονησία, στην Ινδία, στο Περού και στην Πολωνία, προβλέποντας σταθερή ανάπτυξη στο 4,7% το 2019 και 4,8% το 2020.

Στον αντίποδα, ο οίκος εκτιμά ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα πάρει την «κατιούσα», διολισθαίνοντας από το 2,9% στο 2.3% το 2019 και ακόμα χαμηλότερα στο 1,3% το 2020.

Όσον αφορά τώρα τα κρατικά ομόλογα, η Τράπεζα κρατά ουδέτερη στάση.

Τέλος, τοποθετεί στα top picks της ως προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, «χαρτάκια» των κλάδων της ενέργειας και των πρώτων υλών, ενώ τελευταίες επιλογές αποτελούν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, υγείας και κατανάλωσης.

Αν σου άρεσε κάνε