Stress tests: «Καμπανάκι» για Deutsche Bank και Nord-LB

Stress tests: «Καμπανάκι» για Deutsche Bank και Nord-LB

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:46 Δημιουργία 27/11/18, 18:24

Έντονες ανησυχίες για τη ρευστότητα δύο γερμανικών τραπεζών εγείρουν τα ευρήματα των stress tests.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας βρέθηκαν κάτω από τον πήχη του 9%, γεγονός που εντείνει τα σενάρια για τη δημιουργία ενός αποθέματος ασφαλείας, σε περίπτωση μίας μελλοντικής οικονομικής κρίσης.

Deutsche Bank και η Nord-LB βρέθηκαν στη λίστα με τις δέκα χαμηλότερες βαθμολογίες μετά από τα πανευρωπαϊκά stress test, τη στιγμή που η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει να επιβραδύνεται και οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι σε αναταραχή.

Ειδικότερα, μετά από μια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση διάρκειας τριών ετών, η Nord-LB θα έμενε με κεφάλαια αξίας 7,07% των επικίνδυνων assets της, ενώ η Deutsche Bank με το 8,14%.

Το όριο 9% για τον εντοπισμό των πιο αδύναμων τραπεζών έχει τεθεί ατύπως ατύπως από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Luis De Guindos, με σκοπό την πρόληψη κατάρρευσης τραπεζών σε μια επόμενη κρίση.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν αρκετά κεφάλαια, καθησύχασε ο Joachim Wuermeling, διευθυντής της Bundesbank. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν εξαλείφει την αναγκαιότητα να χτίσουν κεφαλαιακά αποθέματα για μια επόμενη οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ότι Bundesbank και Bafin, έχουν από κοινού την ευθύνη για την εποπτεία των γερμανικών τραπεζών και είναι μέλη του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε