Το Κατάρ αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ

Το Κατάρ αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:50 Δημιουργία 03/12/18, 09:15

Την ώρα που οι «ζυμώσεις» για την παραγωγή του πετρελαίου κορυφώνονται, το Κράτος του Κατάρ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον OPEC τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση, η οποία έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν από μια κρίσιμη σύνοδο του OPEC, έγινε από τον Saad Sherida Al-Kaabi, τον υπουργό Ενέργειας, σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο OPEC έχει ενημερωθεί για την απόφαση της χώρας του.

«Η απόφαση για αποχώρηση αντανακλά την επιθυμία του Κατάρ να επικεντρώσει τις προσπάθειές του σε σχέδια για την ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου από τα 77 εκατ. τόνους ετησίως, στους 110 εκατ. τόνους στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Al-Kaabi.

Η απόφαση έρχεται καθώς ο OPEC προετοιμάζεται να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα για να επανεξετάσει την παραγωγή του και λίγο αφότου η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους για τη διαχείριση της παραγωγής, έτσι ώστε να ισορροπήσει η πετρελαϊκή αγορά.

Η αποχώρηση του Κατάρ από την παραγωγή του Οργανισμού θα μπορούσε να σημαίνει ότι το εμιράτο ίσως αυξήσει την παραγωγή του, υπονομεύοντας τις προσπάθειες για στήριξη των τιμών.

Αν σου άρεσε κάνε