Η JP Morgan «βλέπει» ακύρωση του Brexit

Η JP Morgan «βλέπει» ακύρωση του Brexit

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:30 Δημιουργία 05/12/18, 14:28

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμφωνία για το Brexit, τη στιγμή που η Τερέζα Μέι δίνει μάχη για την πολιτική επιβίωσή της, ενώ οι αντίπαλοί της καραδοκούν, για να ανατρέψουν τα σχέδια της με την ΕΕ.

Τη στιγμή που τόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαμηνύουν ότι η συμφωνία είναι τύπου «take it or leave it», η JP Morgan «βλέπει» ακύρωση του διαζυγίου, αυξάνοντας τελικά την πιθανότητα παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο 40% από 20%.

Από τη πλευρά του, μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, υπέρμαχος του Brexit, Λίαμ Φοξ, δήλωσε ότι είναι πλέον πιθανόν να μη συμβεί το Brexit. «Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος το κοινοβούλιο να «υφαρπάξει» το Brexit από τον βρετανικό λαό», είπε ο Φοξ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να έχει τώρα την επιλογή να ανακαλέσει μονομερώς και να πάρει κάποιο χρόνο, επιλέγοντας να αποφασίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια», ανέφερε ο Μάλκολμ Μπαρ, οικονομολόγος της JP Morgan σε σημείωμα προς τους πελάτες. Ο ίδιος δίνει πιθανότητα 10% για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, από το 20% προηγουμένως και πιθανότητα 50% για ένα συντεταγμένο Brexit, από το 60% προηγουμένως.

Αν σου άρεσε κάνε