Μεγάλη «χασούρα» στην Ασία εν μέσω σάλου με τη Huawei

Μεγάλη «χασούρα» στην Ασία εν μέσω σάλου με τη Huawei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:45 Δημιουργία 06/12/18, 09:00

Μεγάλη «χασούρα» σημειώνεται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης, στον απόηχου του σάλου με τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei.

Ειδικότερα, οι καναδικές Αρχές συνέλαβαν την οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies για πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά του Ιράν. Η Meng Wanzhou συνελήφθη στο Βανκούβερ το Σάββατο, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» στη σημερινή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής, εν μέσω «κλυδωνισμών» στις τιμές του πετρελαίου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει κατά 2,9%, με τις τεχνολογικές μετοχές να κινούνται στο βαθύ κόκκινο.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai Composite να χάνει 1,5% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί 1,9%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1,9% με τις Nintendo και SoftBank να σημειώνουν βουτιά άνω του 4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,5% με τον τίτλο της Samsung να διολισθαίνει 2,3%. Ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 1,5%, ενώ ο δείκτης στη Ταΐβάν σημειώνει βουτιά 2,3%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο NZΧ 50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε 0,3%.

Αν σου άρεσε κάνε