Ο Τραμπ προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους για τον εμπορικό πόλεμο

Ο Τραμπ προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους για τον εμπορικό πόλεμο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:43 Δημιουργία 07/12/18, 15:19

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τους φόβους και τις ανησυχίες που επικράτησαν χθες, Πέμπτη, στη Wall Street και στα υπόλοιπα διεθνή χρηματιστήρια για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προχώρησε ο Ντόναλτ Τραμπ.

Με ένα λακωνικό σχόλιο του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι «οι συζητήσεις με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά».

Εξάλλου, σε δικαστήριο του Βανκούβερ αναμένεται να εμφανιστεί η οικονομική διευθύντρια της Huawei που συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου στον Καναδά, για ακρόαση όσον αφορά τον ορισμό εγγύησης και ενώ αναμένει την πιθανή έκδοση της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σύλληψη της Meng Wanzhou, 46 ετών, που είναι επίσης η κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, αποκαλύφθηκε από τις αρχές του Καναδά χθες. Ηταν μέρος αμερικανικής έρευνας που αφορά φερόμενο σχήμα και τη χρήση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος με στόχο να αποφευχθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Η είδηση της σύλληψής της προκάλεσε φόβους στις διεθνείς αγορές για κλιμάκωση εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά την κήρυξη τρίμηνης εκεχειρίας το Σάββατο, την οποία συμφώνησαν οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Αν σου άρεσε κάνε