Ούτε «brexit» ούτε «no deal»: Ανατροπή «βλέπει» η Goldman Sachs

Ούτε «brexit» ούτε «no deal»: Ανατροπή «βλέπει» η Goldman Sachs

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 14/12/18, 10:10

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν πως εντείνουν τις προετοιμασίες για την περίπτωση ενός «σκληρού » Brexit, εν μέσω μάλιστα στενών χρονικών περιθωρίων, η Goldman Sachs «βλέπει» ανατροπή του «διαζυγίου».

«Εάν η πρωθυπουργός χάσει την ψηφοφορία επί της συμφωνίας για το Brexit, η όποια επακόλουθη νομοθεσία θα αντανακλά τις προτιμήσεις ενός διακομματικού συνασπισμού βουλευτών, που θα επιζητά στενότερους δεσμούς με την κοινότητα, παρά εκείνες των σκληροπυρηνικών των Τόρις που ζητούν ταχύτερη έξοδο από την Ε.Ε.», αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Μάλιστα, ο οίκος φέρνει στο προσκήνιο το σενάριο της διεξαγωγής και δεύτερου δημοψηφίσματος, με το «ναι» στην ΕΕ να επικρατεί στην κάλπη, εξηγώντας: μπορεί η Μέι να κέρδισε τη στήριξη αρκετών βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συμφωνία της για το Brexit θα βρει και αυτή επαρκή στήριξη. Οι βουλευτές των Εργατικών, που λένε όχι στη συμφωνία, στηριζόμενοι και στους «αντάρτες» των Συντηρητικών είναι ακόμη πιθανό να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Αυτή θα άνοιγε το δρόμο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Και αυτό δεν αποκλείεται να δείξει παραμονή.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η JP Morgan ανέβασε τις πιθανότητες ακύρωσης του Brexit 40% από 20%.

Αν σου άρεσε κάνε