Προειδοποιήσεις Ντράγκι για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Προειδοποιήσεις Ντράγκι για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:44 Δημιουργία 14/12/18, 19:42

Η ανάπτυξη είναι πιο βραδεία απ' όσο προβλεπόταν μέχρι σήμερα δήλωσε στους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στέλνοντας μήνυμα για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντράγκι ενημέρωσε τους ηγέτες που μετείχαν στη σύνοδο κορυφής για την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει «συνεχής εμπιστοσύνη με εντεινόμενη επιφύλαξη».

Η ανάπτυξη είναι πιο αργή, επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις της τρεις φορές αυτή τη χρονιά. Παρατήρησε, επίσης, ότι οι μισθοί αυξάνονται σε πολλές χώρες.

Ο Ντράγκι χαιρέτισε το έργο που επιτελείται για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και είπε ότι το νέο δημοσιονομικό εργαλείο –το οποίο οι ηγέτες ελπίζουν ότι θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση– είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δηλαδή τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους και ζήτησε να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

Αν σου άρεσε κάνε