Συγκρατημένη άνοδος στην Ασία

Συγκρατημένη άνοδος στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 17/12/18, 09:17

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές, στον απόηχο της δημοσίευσης των απογοητευτικών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα, καθώς ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στα στοιχεία αυτά «πάτησε» ο Ντόναλντ Τραμπ, ασκώντας εκ νέου πιέσεις στο Πεκίνο, ώστε να πετύχει μια επωφελέστερη για τις ΗΠΑ εμπορική συμφωνία.

Έτσι, η Wall Street σημείωσε «βουτιά» στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Αναλυτές της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (Bank of International Settlements) προειδοποιούν ότι οι πιέσεις που δέχονται οι αγορές από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και τις ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομίας στους επόμενους μήνες, δεν αποτελούν μεμονωμένο γεγονός. Αντίθετα, εκτιμούν ότι οι αναταράξεις των τελευταίων εβδομάδων είναι προάγγελος περαιτέρω απωλειών, καθώς η διαδικασία κανονικοποίησης της νομισματικής πολιτικής θα προκαλέσει μαζικό sell-off μετοχών.

Η Nissan, τέλος, στον απόηχο του σκανδάλου του πρώην Προέδρου της Κάρλος Γκοσν, και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της δικαιοσύνης ότι ερευνά τις ευθύνες της εταιρείας για τις οικονομικές ατασθαλίες, αντιμετωπίζει τώρα το επιτακτικό αίτημα της Renault για συνεδρίαση του ΔΣ των μετόχων, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να καταγράφει απώλειες 0,41% και τη Mitsubishi, που επίσης έχει μετοχές, να κατρακυλά 1,37%.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύεται 0,62% στις 21.506,88 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,06%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai κερδίζει 0,16%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει απώλειες 0,47%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 1%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας ενισχύθηκε 0,26%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο 0,08%.

Αν σου άρεσε κάνε