Η Fed «αγχώνει» τη Wall Street για τη Δευτέρα

Η Fed «αγχώνει» τη Wall Street για τη Δευτέρα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:53 Δημιουργία 17/12/18, 16:42

Με σημαντικές απώλειες ξεκινά την εβδομάδα το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις ανησυχίες των επενδυτών για την εμπορική κόντρα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας να εξακολουθούν να είναι σε πρώτο πλαίσιο και την προσοχή να στρέφεται στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed).

Οι αναλυτές φαίνεται πως έχουν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων της Fed, κατά τη διήμερη συνεδρίαση που ξεκινά αύριο, Τρίτη, καθώς αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις που θα δίνουν ένα περίγραμμα για τα βήματα της τράπεζας μέσα στο 2019.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow πέφτει 0,87% στις 23.889 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει απώλειες 0,87% στις 2.577 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,84% στις 6.851 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, πτώση 12,4 μονάδων σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State τον τελευταίο μήνα του χρόνου, φτάνοντας στις 10,9, σύμφωνα με τη Fed Νέας Υόρκης. Οποιαδήποτε ανάγνωση υψηλότερη από το μηδέν δείχνει βελτίωση.

Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο μέχρι στιγμής φέτος, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στις 21 μονάδες, σύμφωνα με έρευνα της Econoday.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε αρνητική κίνηση κατά 5,9 μονάδες, φτάνοντας στις 14,5. Στις αιτίες της πτώσης περιλαμβάνονται η εμπορική ένταση με την Κίνα και το ισχυρό δολάριο.

Αν σου άρεσε κάνε