Μεικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:26 Δημιουργία 24/12/18, 08:56

Χωρίς κατεύθυνση η Ασία στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο της ιστορικής πτώσης του Dow, την ίδια ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Προηγήθηκε η χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας για τον Dow Jones, με απώλειες της τάξεως του 7%, λόγω της προδιαγεγραμμένης αναστολής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Το shutdown του αμερικανικού δημοσίου, μάλιστα, αναμένεται να παραταθεί ως τον Ιανουάριο.

Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Πεκίνου - Ουάσινγκτον, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι συζητούνται σε υπουργικό επίπεδο οι «φάκελοι» της ισορροπίας των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, καθώς και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στις επάλξεις οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας, που κατέγραψαν μεγάλες απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκεντρώνει απώλειες 0,40%. Στην ηπειρωτική Κίνα, αντίθετα, ο δείκτηςShanghai ενισχύεται 0,43%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει κέρδη 0,75%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κερδίζει 0,48%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινείται ανοδικά 0,33%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 0,31%.

Σημειώνεται ότι οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Αν σου άρεσε κάνε