Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές, πτώση για τον Nikkei

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές, πτώση για τον Nikkei

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:45 Δημιουργία 28/12/18, 08:50

Κερδοφορία για τις ασιατικές αγορές, με ώθηση από τη Wall Street. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Nikkei, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας.

Στις επάλξεις η Wall Street, μετά από μια ταραχώδη συνεδρίαση, με τον Dow να καταγράφει κέρδη 1,1% στο κλείσιμο, τον δείκτη S&P να ενισχύεται κατά 0,86% και τον Nasdaq να ακολουθεί με 0,4%

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Βρετανία κλιμακώνουν τις πιέσεις κατά των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών Huawei και ZTE, απειλώντας ότι θα νομοθετήσουν εμπάργκο για την παροχή υπηρεσιών και αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των εταιριών αυτών στις χώρες τους.

Στο Τόκιο, πρακτικά από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ανησυχεί για την αύξηση των παγκόσμιων κινδύνων και τον αδύναμο πληθωρισμό.

Παράλληλα, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ανεργία αυξήθηκε στο 2,5% τον Νοέμβριο από 2,4% τον Οκτώβριο και η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 1,1% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο.

Στην Αυστραλία, ο χρηματοπιστωτικός κλάδος συγκεντρώνει κέρδη 1,60%, με ώθηση από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Big Four).

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,31% στις 20.011,77 μονάδες, μετά το χθεσινό άλμα 4%.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακά κέρδη 0,10%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai καταγράφει άνοδο 0,49%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται 0,34%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 συγκεντρώνει κέρδη 1,02%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κινείται ανοδικά κατά 0,10%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,62%.

Αν σου άρεσε κάνε