«Κατρακυλούν» οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του χρόνου

«Κατρακυλούν» οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του χρόνου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:20 Δημιουργία 02/01/19, 11:05

Ελεύθερη πτώση σημειώνουν όλες οι ευρωαγορές, στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, μιας Ευρώπης που βρίσκεται ακόμη υπό τη σκιά του παγκόσμιου αρνητικού οικονομικού κλίματος του 2018.

Ειδικότερα, η περασμένη χρονιά ήταν η χειρότερη της περασμένης δεκαετίας για τη Wall Street, όπως και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Οι αγορές αντιδρούν, επίσης, στα αδύναμα κινέζικα βιομηχανικά στοιχεία αλλά και στην πέμπτη μηνιαία υποχώρηση του μεταποιητικού δείκτη στην ευρωζώνη, με τον τομέα των πρώτων υλών να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, όπως η γερμανική Gerresheimer που κατρακυλά σχεδόν 5,7%.

Καθοδικά κινούνται και οι ιταλικές τράπεζες στον απόηχο του διορισμού προσωρινής διοίκησης στην συστημική Banca Carige από την ΕΚΤ, καθώς η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, όπως και ο πρόεδρος, παραιτήθηκαν.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κάνει βουτιά 1,82% στις 6.603 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,27% στις 10.424 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι κατρακυλά 2,40% στις 4.617 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο συγκεντρώνει απώλειες 1,90% στις 17.975 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη χάνει 1,98% στις 8.375 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διολισθαίνει 1,55% στις 332 μονάδες.

Σε άλλα νέα, η Deutsche Telekom κατέθεσε αγωγή κατά της Γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη διεξαγωγή δημοπρασίας για το δίκτυο 5G στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία αποφάσισε να προχωρήσει μονομερώς σε επιβολή υψηλής φορολογίας στους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Facebook.

Καταλήγοντας, την ξεκάθαρη δυσαρέσκεια του για την πρωθυπουργία της Τερέζα Μέι στη Βρετανία και τους χειρισμούς της σχετικά με το Brexit σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Λονδίνο, Γούντι Τζόνσον. «Δεν φαίνεται πιθανό να συναφθεί μια τέτοια εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον, εφόσον οι Βρετανοί βουλευτές εγκρίνουν τη συμφωνία για το Brexit, τον Ιανουάριο», τόνισε

Αν σου άρεσε κάνε