Σε ταραχή η Ασία λόγω Apple: «Βουτιά» στο Τόκιο, ράλι στην Κίνα

Σε ταραχή η Ασία λόγω Apple: «Βουτιά» στο Τόκιο, ράλι στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:14 Δημιουργία 04/01/19, 08:43

Στις επάλξεις οι κινεζικές μετοχές, λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί για την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που Ιαπωνία και Αυστραλία καταγράφουν μεγάλες απώλειες.

Ισχυρές δονήσεις σημειώθηκαν στη Wall Street την Πέμπτη, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται πιέσεις, στον απόηχο της πτωτικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Apple για τα έσοδά της, οι οποίες έχουν «βυθίσει» όλες τις διεθνείς αγορές.

«Ράλι» σημειώνεται την ίδια ώρα στην Κίνα, ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού υφυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του στις 7 και 8 Ιανουαρίου, εξέλιξη που σηματοδοτεί πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Σε αυτήν την ενίσχυση του θετικού επενδυτικού κλίματος συνέβαλαν και τα στοιχεία για τον Κινεζικό καταναλωτικό κλάδο που δημοσιεύθηκαν, σύμφωνα με τα οποία, ο δείκτης Caixin/Markt κατέγραψε υψηλό 6μήνου το Δεκέμβριο στις 53,9 μονάδες.

Απώλειες 0,81% σημειώθηκαν, τέλος, στις χρηματοοικονομικές μετοχές της Αυστραλίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei κατρακύλησε 2,26% στις 19.561,96 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε 1,56%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai συγκέντρωσε κέρδη 1,86%, ενώ ο Shenzhen Composite έκανε άλμα 2,23%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,26%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε οριακά κέρδη 0,13%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε ανοδικά 0,62%.

Αν σου άρεσε κάνε