Ώθηση στις ευρωαγορές από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Ώθηση στις ευρωαγορές από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:22 Δημιουργία 04/01/19, 10:42

Στις επάλξεις οι ευρωαγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Πεκίνου για συνάντησης του Αμερικανού υφυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του στις 7 και 8 Ιανουαρίου, εξέλιξη που σηματοδοτεί πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Χθες, ωστόσο, ισχυρές δονήσεις σημειώθηκαν στη Wall Street, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται πιέσεις, στον απόηχο της πτωτικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Apple για τα έσοδά της, οι οποίες έχουν «βυθίσει» όλες τις διεθνείς αγορές.

Στο μέτωπο του Brexit, το 57% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού κόμματος προτιμά μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία από τη συμφωνία που φέρνει η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης.

Αναμένονται, ακόμα, οι αποφάσεις της ιταλικής Banca Carige, για την έκδοση ομολόγου, μετά την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ της συστημικής τράπεζας και του διορισμού προσωρινής διοίκησης από την ΕΚΤ.

Στους τίτλους, η Bayer κατέγραψε κέρδη 2,57%, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης στις ΗΠΑ που κατέρριψε τους κατηγορίες περί καρκινογόνων λιπασμάτων της Monsanto, που εξαγοράστηκε το περασμένο έτος Γερμανική φαρμακευτική έναντι 63 δισ. δολλαρίων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,68% στις 6.738 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη συγκεντρώνει κέρδη 1,04% στις 10.524 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,81% στις 4.649 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κάνει άλμα 1,46% στις 18.485 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,91% στις 8.601 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε απώλειες 0,97% στις 336 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε