Και πάλι βολές από τον Τραμπ κατά της Fed για τα επιτόκια

Και πάλι βολές από τον Τραμπ κατά της Fed για τα επιτόκια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:54 Δημιουργία 08/01/19, 15:49

Τη δυσφορία του κατά της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τόνισε για μια ακόμα φορά ο Ντόναλτ Τραμπ, με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο να κάνει λόγο για γενναία μείωση των επιτοκίων στην αμερικανική οικονομία.

Με ανάρτηση του σto Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην οικονομία αν η κεντρική τράπεζα μείωνε το επιτόκιο σε μηδενικά επίπεδα.

«Τα νούμερα της οικονομίας δείχνουν πραγματικά καλά. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχα μακροχρόνια μηδενικά επιτόκια όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί για τα σημερινά γρήγορα αυξανόμενα ομαλοποιημένα επιτόκια που έχω σήμερα. Αυτό θα ήταν τόσο εύκολο! Και πάλι όμως οι αγορές έχουν ανέβει πολύ μετά τις εκλογές του 2016».

O Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να τον καθαιρέσει.

Ο ίδιος ο κ. Πάουελ, σε δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα, τόνισε πως δεν θα παραιτούνταν από τη θέση του ακόμα και αν του το ζητούσε ο κ. Τραμπ.

Αν σου άρεσε κάνε