Χωρίς βηματισμό οι ασιατικές αγορές, λόγω του κινέζικου πληθωρισμού

Χωρίς βηματισμό οι ασιατικές αγορές, λόγω του κινέζικου πληθωρισμού

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:41 Δημιουργία 10/01/19, 09:02

Μεικτά τα πρόσημα στο φίνις των ασιατικών αγορών, στον απόηχο της δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας, την ίδια ώρα που οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις εμπορικές συνομιλίες.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας το Δεκέμβριο, που κατέγραψε ετήσια αύξηση της τάξεως του 1,9%, έναντι του 2,1% που προβλεπόταν, ευρήματα που ενισχύουν την ανησυχία των επενδυτών για επιβράδυνση της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, έπειτα και από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, τα οποία ήταν επίσης κατώτερα των εκτιμήσεων.

Μήνυμα για ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία με την Κίνα έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά το πέρας των σχετικών συνομιλιών στο Πεκίνο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, «είμαστε αισιόδοξοι για το ότι μπορούμε να έχουμε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα». Την ίδια ώρα, αναλυτές και αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η παράταση κατά μία μέρα των διαπραγματεύσεων ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις οδεύουν προς επαναπροσδιορισμό.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 1,29% στις 20.164 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει οριακές απώλειες 0,09%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κατέγραψε απώλειες 0,29%, ενώ ο Shenzhen Composite έπεσε 0,26%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,29%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας είχε χασούρα 0,31%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε καθοδικά κατά 0,09%.

Αν σου άρεσε κάνε