Citi: Δεν αποτελεί έκπληξη το διαζύγιο πριν τις εκλογές

Citi: Δεν αποτελεί έκπληξη το διαζύγιο πριν τις εκλογές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:31 Δημιουργία 10/01/19, 13:18

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράτησε πολύ περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι περισσότεροι, σχολιάζει η Citi με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Δεν αποτελεί έκπληξη το διαζύγιο, λίγους μήνες πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Όπως εκτιμά, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ακόμα να αποφασίσει να παραμείνει στην εξουσία ως επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, αντί να πάει σε πρόωρες εκλογές. Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να υπολείπεται κατά 10-12 μονάδες από τη ΝΔ, με την τελευταία να εμφανίζεται πιθανότατα ως επικεφαλής του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Η αμερικανική τράπεζα σχολιάζει και τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά ακριβών δανείων του ΔΝΤ ή ομολόγων της ΕΚΤ.

Όπως σημειώνει η οικονομία βελτιώνεται αργά, ενώ τα δημόσια οικονομικά καλυτερεύουν. Με δεδομένο «γενναιόδωρο» μαξιλάρι ρευστότητας πιθανότατα έχει νόημα να εξοφλήσει κάποιο από το «ακριβό» υφιστάμενο χρέος. Ωστόσο, το κόστος αναχρηματοδότησης από τις αγορές παραμένει υψηλό, με το 10ετές ομόλογο στο 4,3%, για να επιστρέψει η χώρα με συνέπεια στις αγορές.

Αν σου άρεσε κάνε