Σπάει όλα τα κοντέρ το ανοδικό σερί του πετρελαίου

Σπάει όλα τα κοντέρ το ανοδικό σερί του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 22:57 Δημιουργία 10/01/19, 22:50

Η παγκόσμια μείωση παραγωγής πετρελαίου αλλά και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από ΗΠΑ και Κίνα σχετικά με την πρόοδο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, επέτρεψαν στο πετρέλαιο να κλείσει την ένατη διαδοχική μέρα συνεδριάσεων κερδών, που πρόκειται για το μακρύτερο ανοδικό σερί σε διάστημα σχεδόν εννέα ετών για το αμερικανικό αργό και 11 ετών για brent.

Οι επενδυτές δεν έχουν μάθει πολλά για τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που ολοκληρώθηκαν χθες, ωστόσο οι τιμές του πετρελαίου κατάφεραν να κινηθούν ανοδικά χάρη στις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην αγορά για μία επίλυση της εμπορικής διένεξης μεταξύ των δύο χωρών. Θετικά επέδρασαν στην επενδυτική ψυχολογία και τα στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση στην παραγωγή των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου WTI παραδόσεως Φεβρουαρίου, ενισχύθηκε σήμερα κατά 23 σεντς ή σε ποσοστό 0,4% για να κλείσει στα 52,59 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 7 Δεκεμβρίου και την ένατη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, τη μακρύτερη σε χρονική διάρκεια που έχει καταγραφεί από το 10ήμερο ανοδικό σερί της 6ης Ιανουαρίου 2010.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Μαρτίου, σημείωσε άνοδο 24 σεντς ή 0,4%, στα 61,68 δολ. το βαρέλι, την υψηλότερη τιμή κλεισίματος από τις 4 Δεκεμβρίου. Το 9ήμερο ανοδικό σερί που συμπλήρωσε σήμερα το brent είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από τις 12 Σεπτεμβρίου 2007.

Αν σου άρεσε κάνε