Τα κέρδη της Wall συμπαρασύρουν ανοδικά την Ασία

Τα κέρδη της Wall συμπαρασύρουν ανοδικά την Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:45 Δημιουργία 11/01/19, 09:25

Όλες οι ασιατικές αγορές, πλην της Αυστραλίας, κινήθηκαν σε θετικό έδαφος στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παίρνοντας ώθηση από το 5ήμερο σερί κερδών στη Wall.

Ανέκαμψε η Wall Street λίγο πριν το φίνις της συνεδρίασης της Πέμπτης, σημειώνοντας την πέμπτη διαδοχική μέρα κερδοφορίας, κυρίως λόγω εμπορίου. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, «είμαστε αισιόδοξοι για το ότι μπορούμε να έχουμε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα».

Οι αναλυτές ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο Ντόναλντ Τραμπ, που εστιάζει στις προεδρικές εκλογές του 2020, δεν θέλει μια συμφωνία με την Κίνα, καθώς αυτό θα ερμηνευθεί ως συμβιβασμός από την πλευρά του.

Στα μάκρο, τα στοιχεία του Νοεμβρίου δείχνουν υποχώρηση, μεγαλύτερης της προβλεπόμενης, για την κατανάλωση των νοικοκυριών στην Ιαπωνία.

Στον αντίποδα, στην Αυστραλία οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 0,4% τον ίδιο μήνα, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, πιθανότατα λόγω Black Friday και Cyber Friday.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei ανέκαμψε με 0,90% κέρδη στις 20.360 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,50%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κέρδισε 0,74%, ενώ ο Shenzhen Composite είχε άνοδο 0,61%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,36%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,45%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,60%.

Αν σου άρεσε κάνε