Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall

Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:53 Δημιουργία 11/01/19, 23:05

Με απώλειες έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς η παράταση του shutdown στις ΗΠΑ και η επιβράδυνση της κινέζικης οικονομίας φαίνονται να ανησυχούν τους επενδυτές.

Η χθεσινή απόφαση του προέδρου Ντόναλτ Τραμπ για να ακυρώσει την επίσκεψη του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία εντείνει τους φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση της κόντρας του με τους Δημοκρατικούς για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κινήθηκε καθοδικά 0,07% στις 23.985 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01% στις 2.596 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,21% στις 6.971 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 1,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ για το Δεκέμβριο έναντι 2,1% προηγουμένως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας την Παρασκευή.

Η μέτρηση 1,9% κινήθηκε εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους εννιά μήνες που ο πληθωρισμός σημειώνει πτώση.

Ο δομικός δείκτης καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση.

Αν σου άρεσε κάνε