Goldman Sachs για ΗΠΑ: «Βλέπει» επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας

Goldman Sachs για ΗΠΑ: «Βλέπει» επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:04 Δημιουργία 13/01/19, 10:58

Επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας στις ΗΠΑ προβλέπει για φέτος η Goldman Sachs.

Ειδικότερα, σε σημείωμά του ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι έρχονται απογοητεύσεις στο μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας και συστήνει στους επενδυτές να μείνουν μακριά από εταιρείες, που εξαρτώνται από μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάπτυξη.

«Οι αδύναμες προβλέψεις από αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις όπως οι Apple και Macy's έχουν επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής τις προοπτικές αύξησης των κερδών των εταιρειών του δείκτη S&P 500. Τα κέρδη ήταν ένα φωτεινό σημείο για τις αμερικανικές μετοχές το 2018, αλλά σήμερα πολλοί ανησυχούν για το εάν μπορεί να συνεχιστεί η ανάπτυξή τους» αναφέρει το σημείωμα, που υπογράφει ο Ντέιβιντ Κόστιν, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Goldman.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υπολογίζει ότι το 2018 τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων που φιγουράρουν στον S&P 500 έκαναν άλμα 22%. Για το 2019 το βασικό σενάριό της παραμένει αύξηση των κερδών κατά 6%. Ωστόσο αυτό το σενάριο βασίζεται σε παλαιότερες υποθέσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να θεωρούνται υπερβολικά αισιόδοξοι.

Η νέα εκτίμηση των αναλυτών της Goldman Sachs κάνει λόγο για μεγέθυνση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2,4% και του παγκόσμιου κατά 3,5%. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι και τα εταιρικά κέρδη μπορεί να αυξηθούν τελικά μόλις 3%.

Αν σου άρεσε κάνε