Ευρωζώνη: Απροσδόκητη «βουτιά» στη βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη «βουτιά» στη βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:21 Δημιουργία 14/01/19, 16:32

Τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στα τελευταία έξι χρόνια σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον περασμένο Νοέμβριο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν έχει ανακάμψει από ένα απογοητευτικό γ΄ τρίμηνο.

Ο βιομηχανικός κλάδος της ευρωζώνης άνθισε το 2017 καθώς εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές, αλλά επιβραδύνθηκε απότομα το 2018 λόγω της υποχώρησης της εξωτερικής ζήτησης.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου υποδηλώνουν ότι ο κλάδος αναμένεται να καταγράψει μείωση της παραγωγής για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που θα την αφήσει σε μια τεχνητή ύφεση.

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 1,7% το Νοέμβριο –στην μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Φεβρουάριο του 2016.

Η πτώση ήταν απροσδόκητα υψηλή, υψηλότερη από τις εκτιμήσεις για μείωση 1,3%. Αλλά η πτώση του Νοεμβρίου δεν ήταν μια απομονωμένη εξέλιξη. Η παραγωγή υποχώρησε στους επτά από τους 11 μήνες του προηγουμένου έτους, αφήνοντάς την χαμηλότερα 3,3% το Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Αν σου άρεσε κάνε