Wall Street: Ισχυρές απώλειες made in... China

Wall Street: Ισχυρές απώλειες made in... China

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:50 Δημιουργία 14/01/19, 23:02

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς τα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας μέσα στο 2018 εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς στους επενδυτές για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές και εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 2017, σημαντικά πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Πεκίνο νωρίτερα τη Δευτέρα.

Εξάλλου, παραμένουν οι ανησυχίας και για το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ και τους Δημοκρατικούς να δείχνουν πως δεν επιθυμούν να υποχωρήσουν στην κόντρα σχετικά με το διαβόητο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ακόμα, σε μια απόπειρα καθησυχασμού των επενδυτών, ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να κάνει υπομονή με τα επιτόκια. Υπερασπίστηκε, ωστόσο, την πρόσφατη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων του Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι δεν αποτελούν παράγοντα επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στον τεχνολογικό κλάδο, σημειώθηκαν μεγάλες απώλειες, καθώς οι κολοσσοί Apple, Netflix και Alphabet, πραγματοποίησαν συναλλαγές με χασούρα τουλάχιστον 1%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow έχασε 0,36% στις 23.910 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,53% στις 2.583 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 0,94% στις 6.906 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε