Θετικές διαθέσεις στη Wall Street την Τρίτη, αναμένοντας το Brexit

Θετικές διαθέσεις στη Wall Street την Τρίτη, αναμένοντας το Brexit

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:53 Δημιουργία 15/01/19, 16:51

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σε μια προσπάθεια των επενδυτών να ανατρέψουν το κλίμα ανησυχίας που παραμένει στις διεθνείς χρηματαγορές λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας καθώς και των προβληματισμών που παραμένουν στην Ουάσινγκτον λόγω του shutdown στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, η κύρια προσοχή των αναλυτών για σήμερα εστιάζεται στο Λονδίνο και στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit που θα ολοκληρωθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων το βράδυ, εν μέσω φόβων για την πορεία της βρετανικής οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίσει 0,21% στις 23.960 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,55% στις 2.596 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 1,01% στις 6.975 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, καθώς επιβαρύνθηκαν από το κόστος των ενεργειακών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,1% τον Νοέμβριο. Τούτο άφησε τον δείκτη τιμών παραγωγού στο 2,5% τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα διολισθήσουν 0,1% τον Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε