Τεχνολογικό ράλι στη Wall, με οδηγό το Netflix

Τεχνολογικό ράλι στη Wall, με οδηγό το Netflix

ΑΓΟΡΕΣ UPD 00:18 Δημιουργία 15/01/19, 23:59

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη, αψηφώντας τις εξελίξεις σε Ευρώπη, αλλά και το εγχώριο χάος που προκαλείται από το μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σαρωτική και πέρα από τις χειρότερες εκτιμήσεις της Τερέζα Μέι είναι η ήττα που υπέστη η βρετανική κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΕΕ επί του Brexit, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να καταρρίψει το σχέδιο αποχώρησης της πρωθυπουργού με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ.

Μετά την ήττα της Μέι, η αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση προσφυγή σε εθνικές κάλπες.

Άλμα 6,5% σημείωσε η μετοχή του Netflix, στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας περί αύξησης της μηνιαίας συνδρομής στην πλατφόρμα κατα΄13 με 18%.

Κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Facebook, Apple, Amazon και Alphabet.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κέρδισε 0,65% στις 24.066 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,07% στις 2.610 μονάδες.

Ο Nasdaq έκανε άλμα 1,71% στις 7.024 μονάδες.

Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, καθώς επιβαρύνθηκαν από το κόστος των ενεργειακών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,1% τον Νοέμβριο. Τούτο άφησε τον δείκτη τιμών παραγωγού στο 2,5% τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα διολισθήσουν 0,1% τον Δεκέμβριο.

Αν σου άρεσε κάνε