Χωρίς βηματισμό η Ασία, εν μέσω εξελίξεων σε Brexit και Πεκίνο

Χωρίς βηματισμό η Ασία, εν μέσω εξελίξεων σε Brexit και Πεκίνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:07 Δημιουργία 16/01/19, 09:40

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Ασία, παρά το χθεσινό ράλι της Wall και τις ανακοινώσεις του Πεκίνου, στον απόηχο της νέας αβεβαιότητας λόγω της καταψήφισης της συμφωνίας για το Brexit.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη, με τον Dow να κερδίζει 155 μονάδες, αψηφώντας τις εξελίξεις σε Ευρώπη, αλλά και το χάος που προκαλείται από το μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ.

To Πεκίνο ανακοίνωσε την Τρίτη νέα μέτρα τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης τα οποία θα περιλαμβάνουν μειώσεις φόρων και ενίσχυση των επενδύσεων.

Σαρωτική και πέρα από τις χειρότερες εκτιμήσεις της Τερέζα Μέι είναι η ήττα που υπέστη η βρετανική κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΕΕ επί του Brexit, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να καταρρίψει το σχέδιο αποχώρησης της πρωθυπουργού με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ. Μετά την ήττα της Μέι, η αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση προσφυγή σε εθνικές κάλπες.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,55%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε οριακά κέρδη 0,04%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai παρέμεινε χωρίς κέρδη, αλλά και χωρίς απώλειες στο 0%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχώρησε 0,09%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,35%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε κέρδη 0,70%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,43%.

Αν σου άρεσε κάνε