Ψύχραιμα οι ευρωαγορές μπροστά στο βρετανικό αδιέξοδο

Ψύχραιμα οι ευρωαγορές μπροστά στο βρετανικό αδιέξοδο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:05 Δημιουργία 16/01/19, 10:27

Ψύχραιμα αντιδρούν οι ευρωαγορές στην ιστορική ήττα της Τερέζας Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο για τη συμφωνία επί του Brexit. Με εξαίρεση το Λονδίνο, σε Παρίσι και Φρανκφούρτη σημειώνονται ανοδικές τάσεις.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα σήμερα στο σημερινό αποτέλεσμα της πρότασης μομφής, που κατέθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν κατά της κυβέρνησης των Συντηρητικών.

Σαρωτική και πέρα από τις χειρότερες εκτιμήσεις της Τερέζα Μέι είναι η ήττα που υπέστη η βρετανική κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΕΕ επί του Brexit, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να καταρρίψει το σχέδιο αποχώρησης της πρωθυπουργού με 432 ψήφους κατά και 202 υπέρ.

Μετά την ήττα της Μέι, η αξιωματική αντιπολίτευση των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση προσφυγή σε εθνικές κάλπες.

Υποχωρεί κατά 0,1% η στερλίνα που διαμορφώνεται στα 1,2846 δολάρια. Σημειώνεται ότι το βρετανικό νόμισμα έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 13% έναντι του δολαρίου από το δημοψήφισμα του 2016.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη, με τον Dow να κερδίζει 155 μονάδες, αψηφώντας τις εξελίξεις σε Ευρώπη, αλλά και το χάος που προκαλείται από το μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ.

To Πεκίνο ανακοίνωσε την Τρίτη νέα μέτρα τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης τα οποία θα περιλαμβάνουν μειώσεις φόρων και ενίσχυση των επενδύσεων, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,27% στις 6.876 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακά κέρδη 0,04% στις 10.896 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,31% στις 4.801 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,52% στις 19.266 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,12% στις 8.861 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,35% στις 350 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε