Ο Τραμπ μαλακώνει, η Wall Street ανεβαίνει

Ο Τραμπ μαλακώνει, η Wall Street ανεβαίνει

ΑΓΟΡΕΣ UPD 01:17 Δημιουργία 17/01/19, 23:13

Όχι μόνο απορρόφησαν τις πρωινές απώλειες, αλλά συγκέντρωσαν και κέρδη, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη, εν μέσω της ανανεωμένης αισιοδοξίας των επενδυτών για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και της λήξης του κυβερνητικού shutdown.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, εξετάζεται η μείωση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα για τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην υπόθεση Huawei, oμοσπονδιακή έρευνα για τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό έχουν ξεκινήσει οι αρχές των ΗΠΑ, που εξετάζουν τις καταγγελίες αμερικανικών εταιρειών περί κλοπής εμπορικών μυστικών.

Ως σημάδι για αναστολή του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ, που βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα ισχύς του, «διαβάζουν» πολλά αμερικανικά media σημερινή επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τους εργαζόμενους του. Σε αυτή, καλείται όλο το προσωπικό του υπουργείου να παρουσιαστεί κανονικά στα πόστα του για εργασία την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, στοιχεία που ανακοίνωσε η Morgan Stanley κινήθηκαν κατώτερα του αναμενόμενου, δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 24.370 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχήθηκε 0,74% στις 2.636 μονάδες.

Ο Nasdaq συγκέντρωσε κέρδη 0,71% στις 7.084 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε