Ώθηση στην Ασία από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Ώθηση στην Ασία από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 18/01/19, 09:30

Αισιοδοξία επικρατεί στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο των διαρροών περί αποκλιμάκωσης των αμερικανικών εμπορικών πιέσεων στην Κίνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, εξετάζεται η μείωση ή και η άρση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα για τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η ανακοίνωση από το Πεκίνο ο αντιπρόεδρος Liu He θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τις εμπορικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην υπόθεση Huawei, oμοσπονδιακή έρευνα για τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό έχουν ξεκινήσει οι αρχές των ΗΠΑ, που εξετάζουν τις καταγγελίες αμερικανικών εταιρειών περί κλοπής εμπορικών μυστικών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκανε άλμα 1,29% στις 20,666 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng συγκέντρωσε ενισχύθηκε 1,16%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai έκανε σπριντ 1,42%, ενώ ο Shenzhen Composite κέρδισε 1,49%.

Παράλληλα, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,50%, ενώ ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε κέρδη 0,22%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,82%.

Αν σου άρεσε κάνε