Άνοδο στη Wall φέρνουν τα «δώρα» Πεκίνου στις ΗΠΑ

Άνοδο στη Wall φέρνουν τα «δώρα» Πεκίνου στις ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:27 Δημιουργία 18/01/19, 23:04

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street, στον απόηχο των διαρροών για τη συμβιβαστική λύση που πρότεινε το Πεκίνο για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Κίνα φέρεται να πρότεινε τη σταδιακή αύξηση των δασμών στις αμερικάνικες εισαγωγές σε περίοδο 6 χρόνων, με στόχο την υποχώρηση του ετήσιου ελλείμματος των ΗΠΑ στο 0% μέχρι το 2014, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο αμερικάνικο CNBC.

Τα νέα αυτά έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που μετέδωσε πριν λίγες μέρες η Wall Street Journal, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται η μείωση ή και η άρση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα για τη διάρκεια των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow έκανε άλμα 1,15% στις 24.750 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,32% στις 2.671 μονάδες.

Ο Nasdaq συγκέντρωσε κέρδη 1,03% στις 7.157 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με 0,3% για το Δεκέμβριο.

Η άνοδος ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 3,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας πτώση από την άνοδο κατά 4,7% του τρίτου τριμήνου.

Η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε 1,1% τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 10 μηνών. Η αύξηση οδηγήθηκε από τη θετική κατεύθυνση ύψους 4,7% στις μοτοσυκλέτες και τα ανταλλακτικά.

Αν σου άρεσε κάνε